Durerea cervicala este durerea cauzată de spondiloliza cervicală sau osteoartrită. Această afecțiune implică modificări ale oaselor, discului sau articulațiilor care sunt conectate la gât. Motivele durerii cervicale majore se datorează uzurii cartilajelor și oaselor și astfel se întâlnesc adesea la persoanele îmbătrânite.
Durerea de spate mijlocie, cunoscută și sub numele de dureri de spate toracice, este durerea de spate care se resimte în regiunea vertebrelor toracice, care se află între partea inferioară a gâtului și partea superioară a coloanei vertebrale lombare. Are o serie de cauze potențiale, de la tulpina musculară la colapsul unei vertebre sau boli grave rare.
Coloana vertebrală lombară, sau partea din spate joasă, este o structură remarcabil de bine construită de interconectarea oaselor, articulațiilor, nervilor, ligamentelor și mușchilor care lucrează împreună pentru a oferi suport, rezistență și flexibilitate. Totuși, această structură complexă lasă și spatele jos susceptibil la leziuni și durere.
Cauzele frecvente ale durerilor de spate scăzute (dureri de spate lombare) includ intinderea lombară, iritarea nervilor, radiculopatia lombară, deplasarea osoasă și afecțiunile oaselor și articulațiilor. … Intinderea lombară (acută, cronică) este o vătămare la întindere a ligamentelor, tendoanelor și / sau mușchilor de la nivelul spatelui inferior.
Durerea articulară sacroiliacă (SI) este resimțită în partea inferioară a spatelui și a feselor. Durerea este cauzată de deteriorarea sau vătămarea articulației dintre coloană vertebrală și șold. Durerea sacroiliaca poate imita alte afecțiuni, cum ar fi o hernie de disc sau o problemă de șold. Diagnosticul precis este important pentru a determina sursa durerii. Terapia fizică, exercițiile de întindere, medicamentele pentru durere și injecțiile articulare sunt folosite mai întâi pentru a gestiona simptomele. Poate fi recomandată o intervenție chirurgicală pentru a bloca articulația și a opri mișcarea dureroasă.
Durerea articulară poate fi cauzată de leziuni care afectează oricare dintre ligamentele, bursa sau tendoanele care înconjoară articulația. Vătămarea poate afecta, de asemenea, ligamentele, cartilajele și oasele din articulație. Durerea este, de asemenea, o caracteristică a inflamației articulare (artrita, cum ar fi artrita reumatoidă și osteoartrita) și infecție, și extrem de rar poate fi o cauză a cancerului articulației. Durerea în articulație este o cauză frecventă a durerilor de umăr, a durerii de gleznă și a genunchiului. Durerea articulară este de asemenea denumită artralgie. Bolile cu transmitere sexuală (BTS), clamidia și gonoreea pot duce la dureri articulare.

Simptomele și semnele asociate cu durerea articulară pot include: roseata articulara, inflamatia articulației, căldură, șchiopătare, blocarea îmbinării, pierderea libertatii de mișcare a articulației, rigiditate, slăbiciune.