Antrenamentul post-reabilitare este esențial pentru menținerea câștigurilor obținute prin terapia fizică, cum ar fi mobilitatea, stabilitatea și rezistența. Fără un program post-reabilitare, este posibil să regresați dacă nu lucrați pentru a menține vătămarea recuperată puternică și mobilă. Evaluarea și apoi abordarea zonelor vulnerabile ale corpului vă vor permite să antrenați durerea și să obțineți independența fizică necesară pentru a vă bucura de toate aspectele vieții.

Intinderile musculare
O intindere musculară, sau mușchi intins, apare atunci când mușchiul dvs. este suprasolicitat sau rupt. Aceasta apare de obicei ca urmare a oboselii, a consumului excesiv sau a utilizării necorespunzătoare a unui mușchi. Intinderile pot avea loc în orice mușchi, dar sunt cele mai frecvente în partea inferioară a spatelui, gâtului, umărului și coapselor.

Intinderile musculare variază în severitate în funcție de cât de mult suferă fibrele musculare, de la o exacerbare ușoară până la o ruptură parțială sau completă a mușchiului.

În multe cazuri, îngrijirea la domiciliu și exercițiile fizice pot vindeca o intindere musculară, dar cazurile severe pot avea nevoie de tratament medical. Oamenii pot avea intinderi musculare de la sport, de la muncă fizică sau de la participarea activităților de zi cu zi. Identificarea precoce și tratamentul microleziunilor vor grăbi recuperarea.

Regenerarea musculară începe de obicei în primele 4-5 zile după accidentare, atinge maxim la 2 săptămâni și apoi scade treptat la 3 până la 4 săptămâni după accidentare. Este un proces cu mai multe etape, inclusiv activarea / proliferarea celulelor stelite, repararea și maturarea fibrelor musculare deteriorate și formarea țesutului conjunctiv. Un echilibru fin între aceste mecanisme este esențial pentru o recuperare completă a funcției musculare contractile.

Cele mai frecvente țesuturi moi care pot fi rănite sunt mușchii, tendoanele și ligamentele. Aceste leziuni apar adesea în timpul activităților de sport și exerciții fizice, dar uneori activitățile simple de zi cu zi pot provoca o vătămare.

Entorsele, intinderile și contuziile, precum și tendinita și bursita, sunt leziuni obișnuite ale țesuturilor moi. Chiar și cu un tratament adecvat, aceste leziuni pot necesita o perioadă prelungită de timp pentru vindecare.

Leziunile apar adesea atunci când oamenii cresc brusc durata, intensitatea sau frecvența activităților lor. Multe leziuni ale țesuturilor moi pot fi prevenite prin adaptarea condiților de antrenament și echipament adecvat.

Mialgia, sau durerea musculară, este un simptom care se prezintă cu o gamă largă de boli. În timp ce cea mai frecventă cauză este utilizarea excesivă a unui mușchi sau a unui grup de mușchi, mialgia acută se poate datora și infecțiilor virale, mai ales în absența unui istoric traumatic. Mialgii pe termen mai lung pot fi indicative ale unei miopatii metabolice, a unor deficiențe nutriționale sau a sindromului de oboseală cronică.