Iată urmările unor obiceiuri greșite pe care le avem zilnic, dar pe care le putem corecta.

Orele petrecute la birou, la calculator, la scris sau utilizând tableta și telefonul (inclusiv în deplasarea pe stradă) lasă urme vizibile de la vârste fragede, urme care, cu timpul, se agravează. Umerii cad spre partea din față, brațele se rotesc intern, capul este nevoit să se aplece și el în față, peste linia umerilor, astfel încât în partea cervico-toracală ajunge să se formeze ceea ce se numește în popor o „cocoașă”.

Mai ales în cazul tinerilor, obiceiurile greșite descrise mai sus au tot mai des acest rezultat, care are un impact nu doar estetic, ci crește riscul unor agravări ulterioare, în viața de adult.

Ceea ce e pozitiv e faptul că această problemă nu e fără rezolvare, iar cea mai buna metodă de corectare e să mergem la un specialist kinetoterapeut care, beneficiind și de cele mai noi echipamente, știe exact cum să remedieze aceste dezechilibre musculare FĂRĂ DURERE, așa cum ne propunem la Clinica Iola.

Ne bucurăm când vedem tot mai mulți tineri și părinți care își propun să aibă parte de un tratament și de proceduri corecte, care vin la noi și, în câteva ședințe, observă progrese cu ochiul liber. Nici nu poate fi altfel, atunci când personalul calificat știe să utilizeze echipamente de ultimă generație, acordând atenție fiecăruia.

În imagini aveți un exemplu în cazul căruia s-au lucrat combinat atât exerciții din tehnica Schroth, sistemul DAVID (unic în Bacău) și exerciții din programul dr. Erik Dalton de Tehnici Mioscheletale Avansate, practicate de un terapeut specializat, recunoscut internațional pe care îl avem în clinica noastra, unic în Bacău:

Mai multă încredere în sine, printr-o postură corectă!