Un accident rutier sau de altă natură, o cădere pe umăr cu un braț în adducție (apropiere de corp) poate duce la așa-numita disjuncție acromio-claviculară, o leziune la nivelul zonei dintre omoplat și claviculă.

Într-un caz fericit durerea e suportabilă, cu o ușoară inflamare, dar în cazurile foarte grave se poate ajunge până la dislocarea claviculei. Indiferent de gradul leziunii, afectarea funcționalității brațului e evidentă, diferă doar nivelul durerii.

Leziunile articulare acromio-claviculare se caracterizează prin deteriorarea articulației acromio-claviculare și a structurilor din apropiere, reprezentate de ligamente, tendoane si mușchi. Oasele se deplasează de articulații.

Leziunile variază în severitate de la o entorsă ușoară ce afecteaza ligamentul prin întindere, până la întreruperea completă, prin ruptură.

Dacă nu este necesară intervenția chirurgicală, tratamentul este exclusiv de tip recuperator, cu scopul principal imediat de ameliorare a durerii (așa cum e și motto-ul Clinicii IOLA: „STOP DURERE!”), cât și de a reda funcționalitatea completă a brațului, pe termen lung, acolo unde este posibil. Lucrăm pentru a reface legătura articulației cu oasele care au fost deplasate și pentru a vă recâștiga mobilitatea afectată.

☎️Programări: 0771/237.011 sau 0334/409.020
?www.iolacenter.ro
?receptie@iolacenter.ro
?Str. Ion Ghelu Destelnica nr.7, clădirea noua, parter (fosta stradă Trotuș vis-a-vis de Observatorul Astronomic)