DOTĂRI IOLA CENTER

Cabinetul nostru este dotat cu echipamente performante, de ultimă generație. În lista de mai jos găsiți detalii despre ele, dar și informații cu privire la utilizarea lor din punct de vedere medical

Dotări fizioterapie

Stimularea electrica transcutanata nervoasa

Cea mai comuna forma de electrostimulare transcutanata este stimularea electrica transcutanata a nervilor sau TENS. TENS foloseste electrozi mici care sunt fixati la nivelul pielii.

Terapeutul care administreaza tratamentul poate ajusta intensitatea energiei electice care curge prin elelectrozi in functie de nivelul de confort si tipul de tratament adecvat pentru pacient, prin intermediul unui ecran al aparatului TENS.


Mai multe informatii

Terapia cu ultrasunete sau ultrasonoterapia este o metoda terapeutica de mare anvergura in randul masurilor din cadrul fizioterapiei, la care se poate adauga electroterapia (sau terapia cu curentii diadinamici) ori alte masuri specifice fizioterapiei.

Aceasta masura impune folosirea unor unde (ultrasunete) la o frecventa de 1 MHz sau 3 MHz care inseamna o emisie de aceste ultrasunete in doua tipuri: emisia continua sau emisia prin impulsuri (deci intrerupta) a acestora.

Aceste ultrasunete mai au o componenta ca majoritatea tipurilor de energie nu este doar o energie de radiatie ci are componenta termica, adica energia termica degajata va contribui prin cresterea temperaturii in tesutul vizat si astfel se poate produce un dublu beneficiu.


Mai multe informatii

Laserul Irradia este un dispozitiv optic care generează un facicul coerent de lumină, fiind o sursă care emite lumină extrem de pură.

Terapia cu laser a tesutului adanc foloseste un proces numit modulatie foto-bio pentru a schimba conditia in care se afla tesutul afectat prin stimularea metabolismului celular. In acest fel, accelereaza procesul de vindecare.

In momentul ce lumina este expusa pe tesut, fotonii vor fi imprastiati, reflectati si absorbiti. Energia acumulata de absortie va fi disipata sub forma de caldura, dand impresia unei calduri linistitoare.


Mai multe informatii

Combinând biostimularea cu stimularea fotomecanică, terapia BTL cu Laser de Înaltă Intensitate vindecă ţesutul oferind, în același timp, o formă de gestionare a durerii puternică și care nu creează dependenţă. Lumina laser, datorită caracteristicii sale monocromatice și continue, poate fi ajustată precis și sigur cu foarte mare acurateţe.


Mai multe informatii

BTL BTL

Aplicator cu tehnologie brevetată:

Sistemul Superinductiv BTL reprezintă o soluție unică de înaltă generație. Designul ingenios al bobinei din aplicator permite desfășurarea lină a terapiei aplicate cu acest dispozitiv, chiar și în condiții solicitante de operare, precum cele ce presupun frecvențe de până la 150 Hz și o intensitate de până la 2,5 T. De asemenea și sistemul de răcire al bobinei este unul unic, ce permite o răcire extrem de eficientă și asigură posibilitatea unor timpi terapeutici prelungiți, chiar și atunci când funcționează la valori ce solicită dispozitivul la maximum.;

Atât aplicatorul, cât și brațul cu șase articulații, sunt sincronizate până la ultimul detaliu. Pentru setarea ușoară și precisă a diferitelor tipuri de tratament, aplicatorul este dotat cu un mâner confortabil și este atașat la dispozitiv printr-un braț cu 6 grade de mișcare. Acest braț permite așezarea aplicatorului în orice poziție doriți.


Mai multe informatii

Efectul terapeutic al magnetilor este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Cu circa 5000 de ani in urma in China se cunostea caracteristica magnetului de a indica nordul – chinezii fiind cei care au inventat busola.

Tot in China antica s-au constatat efectele benefice ale magnetilor asupra diverselor afectiuni. Aproape fara contraindicatii si cu efecte vizibile in cateva ore de la aplicare pe corp, magnetul a reprezentat in trecut un remediu foarte apreciat, mai ales in Orient.


Mai multe informatii

MODEL PROFESIONAL CU 12-CANALE

 • Echipament de presoterapie cu 12-canale, cu touch screen color de 5.7”
 • 15 programe cu diferite grade de compresie
 • Setări avansate pentru personalizarea tratamentului
 • Enciclopedie integrată cu recomandări terapeutice

Mai multe informatii

Sistemul compact pentru crioterapie FRIGOSTREAMoferă performanţe optimizate intr-un spaţiu foarte mic. Aparatul generează aer rece cu posibilitatea de ajustare a curentului de aer şi astfel permite răcirea direcţionată a zonelor corpului. De asemenea oferă avantaje recunoscute faţă de tratamentele cu zăpada carbonică şi impachetările cu gheaţă. Dacă este utilizat in mod corect atunci nu există pericolul de vătămare a pielii.


Mai multe informatii

Terapia Shockwave este folosită cu succes în urologie de peste trei decenii. Acestă terapie şi-a dovedit recent succesul atât în terapia modernă a durerii, cât şi în tratarea punctelor trigger. Termenul de „terapie shockwave” se referă la pulsaţiile de presiune mecanică, distribuite sub formă de undă prin corpul uman, ţintite către zonele dureroase cu scopul de a activa procesele de vindecare proprii ale organismului.

Undele de şoc influenţează arii largi ale corpului afectat de către o anumită patologie şi accelerează procesele de autovindecare într-un mod concentrat. Metabolismul este îmbunătăţit, iar circulaţia sangvină este accelerată local cu scopul de a permie ţesutului inflamat sau afectat să se regenereze şi să se vindece.


Mai multe informatii

Efecte terapeutice ale elongației la nivelul coloanei vertebrale si a tesutului înconjurator sunt recunoscute. Reducerea presiunii asupra orificiilor intervertebrale (FIV) ameliorează discurile intervertebrale și calmează nervii iritați. Metodele convenționale se bazează în principal pe forțele de elongație pe planul vertical, care, în combinație cu stresul fizic puternic aplicat pacientului, poate provoca tensiune musculară psihogenă și stază sanguină. Prin contrast, elongația orizontală oferă pacienților o alternativa de tratament plăcută, care permite atât de măsurarea exactă și tratamentul cu elongație intermitentă, prin impulsuri sau dinamic.

Folosind TRAComputer, elongația este aplicată pe planul orizontal, în timp ce măsurarea exactă este posibilă datorită aplicării elongației intermitente, cu impulsuri, care reduce durerea.


Mai multe informatii

Echipamentul CareTherapy al companiei Tecnobody are la baza o tehnologie revolutionara prin care corpul isi folosește propria energie și mecanisme de regenerare la nivel tisular și muscular, efectul fiind cel de vindecare.

Bio-stimularea intensa creata de CareTherapy cu putere emisa capacitiva de 300W, produce efecte analgezice semnificative, efectul anti-inflamator astfel grabeste recuperare pacienților.


Mai multe informatii

IONOSON DO IOLA CENTER - CLINICA MEDICALA DE RECUPERARE FIZIO si KINETOTERAPEUTICA

IONOSON-DO-Evident este un aparat multifuncţional cu trei canale.

Puteţi aplica întreaga gamă de curenţi de la frecvenţă redusă la medie, inclusiv curentul de interferenţă clasic. Modurile de terapie pot fi accesate în mod direct sau, printr-un tratament propus, prin intermediul meniului de indicaţii.

în afară de acest lucru, aparatul, de asemenea, sprijină diagnosticarea, bazată pe stimulare electrică.

Instrumentul oferă 100 de programe individuale, care pot fi denumite. Fiecare dintre aceste programe vă permite să stocaţi:
• Canal 1: 5 tratamente de stimulare electrică (inclusiv secvenţe)
• Canal 2: 5 tratamente de stimulare electrică (inclusiv secvenţe)
• Canal 3: 5 tratamente cu ultrasunet
• Canal 4: 5 DEEP OSCILLATION® tratamente
• Stimularea diagnostice curente: 5 rezultate ale testelor (coeficient de acomodare,chronaxy sau curba I/T)


Mai multe informatii

Dotari kinetoterapie

Toate aparate DAVID sunt considerate sisteme complete pentru ca realizeaza o evaluare functionala si o recuperare functionala.

Raportul obtinut in urma evaluarii functionale este grafic si numeric si toate datele obtinute sunt comparate cu valori normative in functie de varsta, sex, inaltime si greutate. In urma evaluarii functionale medicul poate opta pentru o abordare standardizata oferita de sistemul DAVID sau de o abordare personalizata fiecarui pacient.


Mai multe informatii

CLIMB EXCITE este un echipament de urcat scari, compact și usor de folosit chiar si pentru incepatori. Technologia inovativa SPLIT STEP asigura in permanenta 3 trepte disponibile pentru utilizator si ofera o varietate larga de exercitii.

Climb reprezinta o solutie ideala pentru imbunatatirea sistemului cardiovascular, tonifierea trenului inferior, arderea caloriilor, precum si pentru imbunatatirea coordanarii si echilibrului.


Mai multe informatii

Excite Top este un ergometru conceput partea superioară a corpului, poate fi folosit pentru tonifierea brațele, pentru a câștiga masa musculara, pentru a preveni problemele articulare ale trenului superior, pentru a vă îmbunătăți/corecta poziția trunchiului sau chiar pentru a vă pregăti pentru o competiție sportivă.

Excite Top reprezinta o solutie ideala de warm up/ incalzire a musculaturii si articulatiilor trenului superior astfel incat se previne posibile accidentari.

De asemenea, Excite Top este o solutie ideala de antrenament cardiovascular chiar si pentru persoanele cu diverse afectiuni lombare si/sau dizabilitati ale trenului inferior.


Mai multe informatii

Kinesis este un aparat cu design Fullgravity, integreaza un sistem de scripeti pivotanti ce oferă o libertate de miscare deplina, naturala, în toate planurile.

Astfel, cu peste 200 de exercitii posibile, Kinesis aduce beneficii importante utilizatorilor imbunatatind urmatoarele abilitati: rezistenta, echilibrul, forta si flexibilitatea.


Mai multe informatii

RECLINE BIKE/ BICICLETA CU SPATAR- este un echipament destinat cu precadere persoanelor cu mobilitate scazuta. Utilizand acest echipament veti beneficia de un antrenament cardio moderat, fara a supraincarca umerii, spatele si articulatii.

Accesul usor, designul ergonomic si biomecanica bicicletei cu spatar Recline asigura un antrenament eficient, sigur si confortabil. Daca doriti sa aveti o inima sanatoasa si articulatii mobile, Recline Bike este alegerea perfecta.


Mai multe informatii

SKILLMILL este o banda de alergare mecanica, fara motor, cu suprafata de alergare curbata, activata in exclusivitate de forta imprimata de utilizator. Skillmil este destinata unei palete largi de utilizatori, de la incepatori, seniori pana la utilizatori avansati, sportivi de performanta.

Skillmil este un echipament unic pe piata datorita tehnologiei inovative MULTIDRIVE ce permite utilizatorului sa lucreze contra unei rezistente, combinand in acest mod antrenamentul cardiovascular cu antrenamentul de forta.


Mai multe informatii

Vario este un echipament eliptic de ultima generatie cu miscari naturale, diverse si fara impact ,destinat antrenamentului aerobic.

Vario este perfect dacă vrei să pierzi în greutate, să îți îmbunătățești coordonarea, să ajuți la prevenirea problemelor articulare și să activezi toate grupele musculare din corp într-o singură sesiune de antrenament.


Mai multe informatii

ISO SHIFT este primul dispozitiv de antrenament funcțional din lume cu sistem de exerciții libere, care încorporează capacitatea de recunoaștere a mișcării și antrenarea echilibrului. Cu ajutorul unor cabluri de rezistență cu geometrie variabilă, acesta este dedicat antrenării izotonice a membrelor superioare și inferioare.

ISO SHIFT este în special potrivit pentru medicină sportivă, reabilitare și terapie ocupațională.


Mai multe informatii

SISTEMUL PROKIN 252 REPREZINTĂ VÎRFUL DE GAMĂ AL EVALUĂRII STABILOMETRIEI STATICE ȘI DINAMICE (PROPRIOCENTIVE)

Aceasta combină componente noi și inovații tehnologice, precum opțiunile de control stabilizate electronic la 50 de nivele diferite. Platforma mobilă este stabilizată de un sistem electro-pneumatic sofisticat cu ajutorul unui regulator de presiune electronic avansat.

Structura barei de sprijin pentru mâini este solidă și comfortabilă și permite evaluarea proprioceptivă și antrenamentul în deplină siguranță.

Funcțiile de blocare ale platformei mobile, permit transformarea imediată a sistemului dintr-unul dinamic în unul static pentru tipul clasic de evaluare a stabilometriei (ex. Testul Romberg, oscilația C.O.P, etc.).


Mai multe informatii

Walker View este o bandă de alergare pentru

 • Reabilitare
 • Recuperare a mersului
 • Analiză de mișcare
 • Cardiologie

Este furnizat cu un PC cu touch screen și un ecran de feedback LCD WIDE, suprafață de detectare sarcină (senzor matrice sarcină) și o cameră integrată 3D pentru captare de mișcare.


Mai multe informatii

In cadrul clinicii noastre gasiti dotarea necesara pentru gimnastica medicala / kinetoterapie.


Mai multe informatii

OZONOTERAPIA

 • Ozonoterapie AHM (autohemotransfuzie majora)

 • Pachet 12 sedinte AHM

 • Injectii subcutanate ozon

 • Pachet 12 sedinte ozon

 • Infiltrații ozon

 • Analiza firului de păr (AMT)

 • Infiltrații dexa + xilină

PROGRAMEAZĂ-TE LA O CONSULTAȚIE!