Dacă simțiți o durere în câlcâie, ca un cuțit înfipt, mai ales dimineața când vă puneți în mișcare, e posibil ca explicația să stea în apariția pintenilor calcaneeni.

De ce se întâmplă asta?

Din cauza anumitor factori (platfus, obezitate, postură greșită, instabilitate în articulații, contracturi musculare, accidentări, inflamații, degenarare articulară etc.), organismul uman tinde să accentueze activitatea de adăugare de celule osoase (osteoblaste), ceea ce duce la formarea pintenilor (calcifierilor).

În momentul în care cartilajul articular se macină și zona devine instabilă, organismul reacționează imediat și face adaos osos, producând calcifieri / pinteni, care să întărească articulația. Ulterior, este posibil ca acești pinteni să ajungă să atingă un alt os, ligament, mușchi sau chiar nerv, moment în care, din cauza inflamațiilor și durerii insuportabile, pacientul e nevoit să meargă la fizioterapeut. E de subliniat că aceste calcifieri există chiar dacă nu sunt simptome în acest sens, mai ales în jurul vârstei de 30 ani.

Apariția lor poate avea cauze diverse:

– Obezitate
– Platfus și alte instabilități la nivelul membrelor inferioare
– Accidentări vechi, nerecuperate corespunzător
– Încărcarea excesivă a unei articulații – cu cât mai multa presiune se pune pe o articulație, cu atât mai multa calcifiere va forma organismul acolo, pentru a o stabiliza

Calcifierile / pintenii se pot si resorbi, însă doar cele / cei care nu sunt în articulații și dacă nu au apărut pe un proces degenerativ articular. În această ultimă situație, ele nu se vor mai resorbi niciodată, și nici mecanismele unor aparate de a le „sparge” nu reprezintă un mod eficient și corect de a le trata.

Tratăm, la IOLA CENTER, cauza care a dus la apariția acelui pinten și, foarte, foarte important, fără a provoca acea durere resimțită prin utilizarea unui aparat cu șocuri.

Eliminăm durerea, decontracturăm, apoi stabilizăm articulația, astfel încât să nu mai fie dureroasă sau instabilă pe viitor, stopând astfel procesul de calcifiere pe acea zonă a organismului și asigurând redarea funcționalității naturale a articulației respective.

Pentru asta, pe lângă kinetoterapie, utilizăm echipamente unice în Bacău, permit tratarea corectă a afecțiunilor, fără durere.

Programările se fac la numerele noastre obișnuite de telefon: 0771/237.020 sau 0334/409.020