Herniile de disc, una din cele mai intalnite afecțiuni ale secolului nostru. Câteva detalii:
Apariţia unei hernii înseamnă că un organ sau o structură anatomică se deplasează de la locul obişnuit.

La IOLA Center, acestea pot fi tratate cu succes folosind aparatură de ultimă generație și o echipa profesionistă de fiziokinetoterapeuți! Haideți să pornim pe drumul către sănătatea dumneavoastră!

PROGRAMARI: ☎️ (0771) 937 011; (0334) 409 020
www.iolacenter.ro
Strada Ion Ghelu Destelnica Nr. 7 parter (fosta str. Trotuș), Bacău

Hernia cervicală:
Apar dureri în umăr şi în mână, pe partea dreaptă sau stângă, sau chiar pe ambele părţi. În hernia cervicală durerile pot fi atroce. Pacienţii nu mai pot dormi noaptea, nu-şi mai pot desfăşura activităţile zilnice, scade forţa musculară. Iniţial apar doar amorţeli în mâini, apoi atrofii musculare, şi evoluează chiar spre o asemenea scădere a forţei, încât pacienţii nu mai pot ţine un pahar în mână.

Hernia lombară:
În prima fază a bolii, cea în care există doar un disc uzat, degenerat, avem dureri în zona lombară însoţite de blocaj din cauza contracturii musculare. Acestea evoluează, de obicei, în pusee declanşate de efort, frig, umezală, drumuri lungi etc., şi se remit în câteva zile în condiţii de repaus şi tratament medicamentos. Pe măsură ce uzura discului avansează, aceste episoade devin din ce în ce mai dese, mai grave şi mai rezistente la tratament.

În stadiul de hernie de disc constituită, manifestarea principală este durerea pe picior (sciatica), cauzată de compresiunea unei rădăcini nervoase. Hernia discului L4 comprimă de obicei rădăcina L5, iar hernia discului L5 rădăcina S1 (rădăcina care iese în dreptul discului de mai jos).

În funcţie de rădăcina afectată, sciatica este resimţită pe faţa laterală a piciorului (pe vipuşcă) sau pe spatele piciorului (până în călcâi). În afară de durere, suferinţa rădăcinii nervoase se poate manifesta şi prin tulburări de sensibilitate (furnicături sau amorţeală) sau scăderea forţei musculare pentru anumiţi muşchi.

În cazul sindromului de coadă de cal, durerile sunt pe ambele picioare şi sunt însoţite de amorţeli în regiunea genitală, dificultăţi la urinat şi disfuncţie sexuală, din cauza compresiunii rădăcinilor sacrate