IOLA CENTER - CLINICA MEDICALA DE RECUPERARE FIZIO si KINETOTERAPEUTICA

Terapia cu ozon reprezintă un tratament revoluționar, cu acțiuni de vindecare remarcabile. Potrivit teoriei că la baza oricărei afecțiuni se află oxigenarea insuficientă la nivel celular, tratamentul bazat pe amestecul de oxigen și ozon reface din interior reducând inflamațiile și tratând zona afectată. Prin intermediul enzimelor, ozonul omoară celulele bolnave, păstrându-le intacte pe cele sănătoase. Toate celulele sănătoase au 3 enzime care le protejeaza împotriva oxidării, și toate celulele au nevoie de oxigen pentru buna funcționare în organism. Celulele nesănătoase nu au aceste enzime pentru a se proteja împotriva oxidării, de aceea toate celulele nesănătoase, inclusiv cele canceroase, devin lipsite de apărare in fata ozonului.

Ozonul omoară bacteriile, mucegaiul, virusurile, fungii și cancerul, deoarece toate apar intr-un mediu cu putin oxigen.

Ozonoterapia trateaza:

  • tratează și previne edemele inflamatorii;
  • având acțiune bactericidă, virucidă și fungicidă, distruge bacteriile, virușii și fungii, tratând infecții cutanate;
  • tratează și previne hepatita B si C;
  • crește rezistența organismului, în special a ficatului și rinichilor, față de efectul citostaticelor, reduce oxidarea excesivă tipică neoplaziilor;
  • sporește puterea sistemului imun de a lupta cu celulele canceroase, jucând un rol ajutător în tratamentul anticanceros;
  • distruge bacteriile și virusurile;
  • tratează și previne diabetul, inclusiv așa-numitul picior diabetic;
  • tratează și previne nivelul crescut de toxicitate din organism, având efect detoxifiant;
IOLA CENTER - CLINICA MEDICALA DE RECUPERARE FIZIO si KINETOTERAPEUTICA

Ozonoterapia se poate realiza prin:

1. Infiltratiile cu ozon, efectuate intramuscular, subcutanat sau intra-articular, care au scopul de a stopa contracturile si de a relaxa fibrele muschilor, pentru ca durerea resimțită de pacient sa înceteze. Injecțiile cu ozon sunt eficiente atât pe contracturi noi, cât și pe cele cronice, dobândite în timp, din cauza unei posturi viciate pe care pacientul o adoptă la locul de muncă, de cele mai multe ori. Contracturile de la nivelul regiunii cervicale pot cauza dureri de cap îngrozitoare și care, de cele mai multe ori, nu dispar cu medicamente obișnuite. Un alt efect benefic al injecțiilor și infiltrațiilor (injecții care se efectuează superficial, între piele și mușchi) este cel antiinflamator, ca urmare a acțiunii directe a ozonului asupra zonei vizate. Reducerea inflamației locale înseamnă reducerea durerii, a volumului și a fluxului sangvin care „inundă” zona afectată, aducându-l în parametri fiziologici. Astfel, dacă sunt efectuate paravertebral și de-a lungul coloanei vertebrale a unui pacient care a rămas „blocat de spate” din cauza unei contracturi severe, se va putea vedea cum, după sedința de ozonoterapie, acesta își recapătă mobilitatea datorită efectelor ozonului. Infiltrațiile pe o gleznă afectată de o entorsă vor reduce durerea.

infiltratii cu ozon
IOLA CENTER - CLINICA MEDICALA DE RECUPERARE FIZIO si KINETOTERAPEUTICA

2. Autohemoterapia majoră are rol de relaxare musculară, de creștere a vascularizării organelor vitale și a țesuturilor periferice, de metabolizare a glucozei din sânge. Pacienții „clasici” pentru autohemoterapie majoră se împart în două grupe. Prima este a celor care suferă de anumite afecțiuni: diabet, reumatism, afecțiuni autoimune, cancer, hernii de disc. A doua este a celor care, deși din punct de vedere clinic sunt sănătoși, se confruntă cu anumite provocări: stres exagerat, oboseală cronică, insomnii, putere de concentrare scăzută, tinitus, amețeli constante.

3. Irigatii transcutanate sub saci de plastic rezistenți la ozon, pentru a trata așa-numitul picior diabetic

IOLA CENTER - CLINICA MEDICALA DE RECUPERARE FIZIO si KINETOTERAPEUTICA