Astăzi este despre un alt sport, si anume HALTERE ?️‍♀️

Deoarece ieri ni s-a prezentat în clinică o CAMPIOANĂ NAȚIONALĂ pe ultimii 3 ani la toate categoriile de vârstă (sub 20 de ani, tineret si seniori) a acestui sport, in vârstă de 19 ani, pe care îl practică de la varsta de 14 ani, am putut vedea realmente ce traumatisme articulare și musculare pot apărea.

Conform studiilor publicate pe site-ul https://bjsm.bmj.com/, „Raske și Norlin au raportat că zonele cu spate, genunchi și umăr au fost localizările cel mai frecvent vătămate. Calhoon și Fry au raportat aceleași rezultate ca Raske și Norlin Kulund, iar alții au raportat, de asemenea, umărul și genunchii, în plus față de încheietura mâinii, ca zonele cel mai frecvent vătămate. Jonasson a evaluat prevalența durerii în cursul anului precedent și a constatat că durerea din partea inferioară a spatelui a fost cea mai comună zonă. Ei au descoperit, de asemenea, că jumătate dintre participanți au avut dureri la nivelul gâtului și umărului. Studiile efectuate de Junge și Engebretsen nu au examinat localizarea leziunilor atunci când au investigat leziuni în timpul Jocurilor Olimpice.”

Pacienta s-a prezentat cu durere 10 pe scala vas in zona lombară, 9 în articulația umărului stâng și 5 în articulația umărului drept, pe parcurs descoperind ca durerile lombare se duc și pe ambele membre inferioare, iar testul Lasegue ieșind pozitiv bilateral, a fost trimisă de noi să efectueze urgent un RMN.

E timpul să spunem STOP DURERE! și să pornim împreună pe drumul către sănătate, care duce, în final, la cele mai mari performanțe!

www.iolacenter.ro
?️‍♀️☎️Programari: 0771/237.011 sau 0334/409.020