Platfusul, cea mai des întâlnită afecțiune a piciorului, influențează nu doar mersul, ci și dezvoltarea fizică a copiilor. Prin ignorarea de către părinți a acestei realități, cei mici pot suferi mai târziu de afecțiuni ale genunchilor, șoldurilor, apoi ale coloanei vertebrale.

În cazul în care copilul dumneavoastră se confruntă cu această problemă – „piciorul plat, lipsit de bolta plantară arcuită din interior” – trebuie să luați măsuri pentru a o corecta, deoarece PICIOARELE SUNT FUNDAȚIA „CASEI TALE”, CORPULUI TĂU.

O gamă extrem de mare de afecțiuni își au sursa aici, într-o reacție în lanț. Totul pleacă în organism de la ce se întâmplă pe sol, „de la modul în care pășim în viață”.

Cauzele pot fi multiple:
– Moștenire genetică
– Laxitate articulară (instabilitate)
– Disfuncții musculare
– Învățarea greșită a mersului
– Încălțăminte necorespunzătoare etc.

Bolta plantară (acea scobitură a labei piciorului care lipsește în cazul platfusului) este cea care ajută organismul să absoarbă șocul aterizării pe diferite tipuri de suprafețe în mers, în alergare, sărituri etc..

Lipsa acesteia determină preluarea impactului undeva în organism, și astfel apar de-a lungul vieții probleme ale genunchilor, șoldurilor, apoi ale coloanei vertebrale. Nimeni nu își dorește asta pentru copiii săi!

Ce facem la Iola Center?

• Analiza mersului și alergării pe aparatul Walker View (unic în Bacău), care ne arată cu exactitate maximă, fără eroare, unde sunt problemele
• După analiza mersului, dezvoltarea unui program personalizat de kinetoterapie și recuperare, adaptat fiecărui corp

Programările se fac la numerele noastre obișnuite de telefon: 0771/237.020 sau 0334/409.020.