CLINICA IOLA – singura din Bacău unde există aparatura necesară pentru ajutarea formării de calus (os) în zona rupturii, chiar dacă aveți tije sau alte implanturi metalice!

 

☎️Programări: 0771/237.011 sau 0334/409.020
?www.iolacenter.ro
?receptie@iolacenter.ro
?Str. Ion Ghelu Destelnica nr.7, clădirea noua, parter (fosta stradă Trotuș, vizavi de Observatorul Astronomic)

 

Apropierea iernii ar trebui să ne facă să sporim gradul de atenție în deplasare, pentru că este perioada în care crește frecvența apariției fracturilor.

Cel mai expuse sunt membrele inferioare și superioare, iar cele mai comune zone sunt reprezentate de gleznă și de încheietura mâinii, având în vedere că mecanismul producerii este prin alunecare, provocând un traumatism.

Fracturile pot avea loc atât la nivel de peroneu, cât și la nivel bimaleolar (adică la nivelul oaselor laterale gleznei), fiind însoțite de durere, inflamație și incapacitate funcțională, afectând capacitatea pacientului de a susține greutatea pe acel picior. Practic, glezna devine instabilă și nu mai poate susține deplasarea.

Dacă gradul de severitate este minim, fractura nu implică tratament chirurgical, iar vindecarea poate dura în jur de 6 săptămâni, presupunând imobilizare, după care necesită obligatoriu tratament recuperator de specialitate, care are ca scop ameliorarea durerii și, mai ales, recuperarea totală a functionalității și mobilității membrului respectiv.

În mod curent, nu vă puteți sprijini cu ajutorul gleznei fracturate timp de 3-4 săptămâni. Consolidarea (fragmentelor) gleznei trebuie să fie perfectă, pentru a nu apărea complicații ulterioare. Primul pas este îndepărtarea durerii (de astaC linica IOLA și-a făcut o marcă din obiectivul „STOP DURERE!”), iar acest pas trebuie urmat de redarea funcționalității gleznei.

Am întâlnit situații ale unor pacienți care au ajuns în clinic după ce recuperarea după o astfel de fractură se realizase superficial, bifându-se pur și simplu niște proceduri. Rezultatul fusese că durerile au persistat sau au reapărut, iar radiografiile ne-au arătat foarte clar că … avem de lucru.

Este și motivul pentru care Clinica IOLA are dotări unice în ceea ce privește echipamentele auxiliare prin care să ajungem mai rapid, după o fractură, la deplasarea independentă a unui pacient, refacerea și creștereaforței sale musculare (un proces mai rapid la tineri, mai lent în cazul vârstnicilor).

Importantă este, după o fractură, recuperarea medicală care să elimine riscul unor complicații ulterioare.

În cazul pe care vi-l prezentăm în imagini, fractura a avut loc atât la nivel de peroneu, cât și la nivel bimaleolar, fiind însoțită de durere, inflamație și incapacitate funcțională, afectând capacitatea pacientului de a susține greutatea pe acel picior.

 

În Clinica IOLA vă putem ajuta cu rezultate inclusiv în cazul tijelor sau protezelor introduse în urma operației: inflamația, edemul și hematomul, calusare (formarea țesuturilor osoase noi), refacerea mobilității în articulația afectată.