Acestă terapie şi-a dovedit recent succesul atât în terapia modernă a durerii, cât şi în tratarea punctelor trigger. Termenul de „terapie shockwave” se referă la pulsaţiile de presiune mecanică, distribuite sub formă de undă prin corpul uman, ţintite către zonele dureroase, cu scopul de a activa procesele de vindecare proprii ale organismului.

Undele de şoc influenţează arii largi ale corpului afectat de către o anumită patologie şi accelerează procesele de autovindecare într-un mod concentrat. Metabolismul este îmbunătăţit, iar circulaţia sangvină este accelerată local, cu scopul de a permite ţesutului inflamat sau afectat să se regenereze şi să se vindece.

Mai mult decât atât, depunerile calcifiate dureroase din articulaţii pot fi dizolvate cu ajutorul terapiei cu şocuri, astfel încât, în timp, ele sunt absorbite, transportate şi eliberate din organism cu ajutorul fluxului sangvin.

Un alt domeniu de aplicare a acestei terapii este prin intermediul punctelor de trigger. Aceste puncte reprezintă noduri dureroase din jurul muşchilor. Aceste noduri provoacă dureri care nu se resimt în zonele punctelor de trigger, ci în zone complet diferite din organism.

Aparatul PHYSIOIMPACT-Evident are o energie ce permite o terapie extracorporală blândă şi eficientă cu unde de şoc. În plus faţă de punctele de trigger şi indicaţiile de la începutul terapiei, toţi parametrii pot fi selectaţi individual.

Îmbinarea intensităţii undei de şoc împreună cu frecvenţa în tratamentul alternativ sau pe etape este o realizare incredibilă. În timpul unui ciclu de tratament este efectuată o alternare a intensităţii şi a frevenţei, având ca scop garantarea tratamentului ce protejează celulele. Celulele se pot chiar regenera în timpul tratamentului, astfel încât PHYSIOIMPACT-Evident este mult mai eficient şi blând decât alte terapii.