IOLA CENTER – CLINICA MEDICALA DE RECUPERARE FIZIO si KINETOTERAPEUTICA

Sistemul Superinductiv BTL reprezintă o soluție unică, de înaltă generație. Designul ingenios al bobinei din aplicator permite desfășurarea lină a terapiei aplicate cu acest dispozitiv, chiar și în condiții solicitante de operare, precum cele ce presupun frecvențe de până la 150 Hz și o intensitate de până la 2,5 T.

MANAGEMENTUL DURERII CU FRECVENȚE SPECIFICE

Gama variată de frecvențe face ca Sistemul Superinductiv BTL să poată fi indicat în toate stadiile afecțiunilor dureroase. Managementul acestora se bazează pe trei teorii diferite de control al durerii. Fiecare dintre acestea variază în spectrul frecvenței. Terapia cu SIS determină, așadar, ameliorarea imediată a tuturor stadiilor afecțiunilor dureroase, fie acestea cronice sau acute.

Graficele indică o reducere a durerii după 5 până la 10 terapii cu Sistemul Superinductiv BTL. Rezultatele sunt demonstrate pe Scala Vizuală Analogă. 87 % dintre participanți au raportat o scădere a durerii*

* KAZALAKOVA, Krasimira, Prof. Repetitive Peripheral Magnetic Stimulation as Pain Management Solution in Musculoskeletal and Neurological Disorders – A Pilot Study (Stimularea magnetică periferică repetitivă ca soluție de management al durerii în afecțiunile musculoscheletale și neurologice – Un studiu pilot)

MOBILIZAREA ARTICULARĂ

Mobilizarea articulară este obținută prin intermediul contracțiilor repetitive ale mușchilor din jurul capsulei articulare. Aceste contracții repetitive înlocuiesc mobilizarea articulară manuală, fapt ce determină restaurarea jocului articular.

VINDECAREA FRACTURILOR

Câmpul electromagnetic de înaltă intensitate sporește circulația sangvină în zona afectată și susține formarea calusului fibrocartilaginos. Astfel, se începe procesul progresiv de mineralizare a matricei cartilaginoase și de remodelare osoasă.

MIOSTIMULAREA

Interacțiunea câmpului electromagnetic în interiorul țesutului neuromuscular determină depolarizarea nervoasă și contracțiile musculare. Astfel, în funcție de frecvența de stimulare selectată, se pot obține efectele de facilitare sau fortificare musculară.

REDUCEREA SPASTICITĂȚII

Inhibarea unui tonus muscular crescut se obține prin influențarea controlului tonusului muscular la nivel medular. Acest mecanism este indicat pentru tratamentul deficiențelor motorii de origine centrală, în care apar fenomenele de spasticitate.