Artroza genunchiului (GONARTROZA) sau reumatismul degenerativ este considerata cea mai des intalnita cauza de dezabilitate la persoanele in varsta, afectand predominant sexul feminin, cu debut intre 50 si 70 de ani, asociindu-se frecvent cu obezitatea si varicele membrului inferior.
Aceasta afecteaza capacitatea fizica a bolnavului, limitand activitatile personale si casnice, dimensiunile psihice (anxietate, depresie, etc.) si resursele financiare ale acestuia (tratamente medicamentoase scumpe).
Gonartroza evolueaza lent, durerile fiind accentuate la urcatul si coboratul scarilor, transferul din sezut in pozitia bipeda, la primii pasi ce urmeaza unei perioada de repaos (“dezruginirea articulara”) sau la mers prelungit si schimbarile de vreme.
Tratamentul efectuat in centrul de recuperare medicala IOLA Center are ca scopuri:
– reducerea durerii
– limitarea progresiei leziunii
– refacerea functiei articulatiei (mobilitate si stabilitate)
– mentinerea functiilor normale in articulatiile adiacente
Pe langa fizioterapia clasica (ultrasunet, laser, TENS, maasaj, etc.), tratamentul medicamentos si vascosuplimentarea (infiltratiile cu solutii vascoelastice) IOLA Center va vine in ajutor cu un aparat de ultima generatie CARE THERAPY cu care putem reface atat mobilitatea articulara si functia musculara, stopand in acelasi timp si degradarea ulterioara a cartilajului articular.