Durerile cronice la nivelul articulațiilor sunt accentuate în perioadele friguroase ale anului, iar sezonul rece pare că a început deja ?.

Coloana vertebrală este, în mod special, afectată la răcirea vremii, mai ales în zona sacro-lombară, fiind cea mai solicitată din punct de vedere mecanic.

Există mai multe explicații știintifice pentru această sensibilitate a unora dintre noi în fața frigului: creșterea vâscozității lichidului sinovial din articulații odată cu scăderea temperaturii, precum și slăbirea ligamentelor ce susțin greutatea corpului; modificări ale presiunii barometrice din capsula articulară, dar și prezența inflamațiilor ce apar în urma alergiilor de sezon.

Există, pe de altă parte, toate motivele pentru a rămâne optimiști în fața sezonului rece ?, pentru că apariția durerii sau a blocajelor dureroase poate fi prevenită și tratată!

Specialiștii și echipamentele unice din cadrul CLINICII IOLA vă așteaptă pentru a contracara împreună factorii ce pot declanșa o criză de sezon la nivelul coloanei și articulațiilor!

Programările se fac la numerele noastre obișnuite de telefon:
0771/237.020 sau 0334/409.020