FIZIOTERAPIE

La Iola Center ne preocupăm de sănătatea ta și investim constant în aparatură modernă, a cărei tehnologie îți va alina durerea și te va ajuta să duci o viață bună, cu stimă de sine ridicată.

Scopul nostru este să spunem STOP DURERII, iar echipa de medici să se transforme un aliat important în recuperarea ta. Vrem să te cunoaștem, să aflăm ce te apasă, ca apoi să intervenim țintit asupra problemelor medicale ce îți dau bătăi de cap. Alături de o echipă multidisciplinară, empatică și dornică să te ajute, susținută de tehnologie revoluționară, Iola Center va deveni locul unde te vei simți respectat și tratat la cele mai înalte standarde.

CARETHERAPY

Echipamentul CareTherapy al companiei Tecnobody are la bază o tehnologie revoluționară, prin care corpul își folosește propria energie și mecanisme de regenerare la nivel tisular și muscular, efectul fiind cel de vindecare.

Bio-stimularea intensă creată de CareTherapy® cu putere emisă de 300W produce efecte analgezice semnificative, iar efectul anti-inflamator grăbește recuperarea pacienților.

Avantajele acestor inovații tehnologice sunt:

transfer de energie la cel mai înalt nivel, fără a genera încălzirea semnificativă a țesutului și cu obținerea de rezultate excelente chiar și în fazele acute ale procesului inflamator

modularea specifică a puterii ajută la activarea procesului de osteosinteză, creșterea densității osoase și reducerea semnificativă a durerilor osoase, justificând astfel eficiența tratamentului în cazul fracturilor

efectul de disipare a acestui tip de generator permite utilizarea echipamentului la țesuturi cu implanturi metalice

certificare de siguranță pentru pacient și pentru terapeut

CRIOTERAPIE

Sistemul compact pentru crioterapie FRIGOSTREAM oferă performanţe optimizate. Aparatul generează aer rece cu posibilitatea de ajustare a curentului de aer şi astfel permite răcirea direcţionată a zonelor corpului. De asemenea, oferă avantaje recunoscute faţă de tratamentele cu zăpada carbonică şi împachetările cu gheaţă. Ca şi în cazul sistemelor de aer condiţionat, aerul din interior este răcit şi trecut printr-un tub de tratament, fără a avea contact direct cu pielea, la temperaturi de până la –32 °C.

DRENAJ LIMFATIC

MODEL PROFESIONAL CU 12-CANALE

 • Echipament de presoterapie cu 12-canale

 • 15 programe cu diferite grade de compresie

 • Setări avansate pentru personalizarea tratamentului

 • Enciclopedie integrată cu recomandări terapeutice

ELECTROTERAPIE

Cum acționează electroterapia?

Curenții TENS acționează prin blocarea semnalelor care străbat nervii. Mesajele nervoase sunt de natură electrică si curentul electric care provine de la unitatea TENS perturbă semnalul neurologic.

Un alt beneficiu al folosirii unității TENS este că electricitatea stimulează eliberarea de endorfine, care sunt calmante naturale produse de organism.

Tipuri de electroterapie

În general, tratamentul prin stimulare electrică furnizeaza un curent de joasă intensitate, perceput de bolnav sub forma unor pulsații ce acționează asupra mușchilor și terminațiilor nervoase.

Acest curent electric determină în mod constant contractarea și relaxarea mușchilor. Stimularea repetată poate determina consolidarea si relaxarea mușchilor, fapt ce duce la diminuarea durerii.

Frecvența semnalului electric este reglabila, permițând potrivirea intensității și timpului tratamentului. Tratamentul TENS cu frecvență joasă este mai inconfortabil și poate dura între 20-30 de minute, dar efectele sale au o persistență mai îndelungată.

Un alt tip de electroterapie, curentul interferential, este, în esență, o formă mai profundă de TENS, în cadrul căreia curentul pătrunde mai profund în piele decât în cazul tratamentului TENS.

Stimularea galvanică este un alt tip comun de electroterapie, fiind utilizată mai ales în tratarea leziunilor acute, însoțite de sângerări sau umflături. IÎn acest caz, curentul electric se aplică direct pe zonă și poate fi folosit pentru a opri inflamația si grăbi vindecarea.

IONOSON DO

Este destinat pentru următoarele domenii de aplicare:
Terapia de stimulare electrica
Terapia durerii
Stimularea circulaţiei
Stimularea mobilizării şi a muşchilor
Iontoforeză
Terapie cu ultrasunete
Terapia cu căldură locală în zona articulaţiilor, nervilor, tendoanelor şi muşchilor
Tratamentul durerii în caz de artroză şi reumatism non-articular
Creşterea trofismului în cazul condiţiilor posttraumatice şi ulcus cruris
Susţinerea de exerciţii pasive şi active
Terapia simultană
Aplicarea simultană de stimulare electrica şi ultrasunete
Funcţia DEEP OSCILLATION® se bazează pe un câmp electrostatic pulsat, care este creat în zona corpul pacientului, care trebuie tratată. Frecvenţa este variabilă între 5 – 250 Hz, în funcţie de indicaţia selectată. Din cauza mişcării aplicatorului manual, un efect vibrator de mare impact sau de pompare este indus în ţesutul pacientului. Tratamentul se efectuează cu aplicatoarele manuale furnizate.
Tratamentul cu oscilaţie profundă are următoarele efecte fiziologice asupra ţesutului tratat:
îmbunătăţire trofică
relaxare musculară
reducerea durerii
profilaxia hematoamelor şi microtraumelor
resorbţia edemelor
îmbunătăţire în reglarea tonusului
inhibarea inflamaţiei
facilitarea vindecării rănilor
facilitarea circulaţiei
efect antiinflamator
efect antifibrotic
reducerea iritaţiei pielii
detoxifiere
îmbunătăţirea calităţii ţesutului

LASER DE INALTA INTENSITATE

Combinând biostimularea cu stimularea fotomecanică, terapia BTL cu Laser de Înaltă Intensitate vindecă ţesutul oferind, în același timp, o formă de gestionare a durerii puternică și care nu creează dependenţă. Lumina laser, datorită caracteristicii sale monocromatice și continue, poate fi ajustată precis și sigur cu foarte mare acurateţe.

Puterea maximă permite luminii laser penetrarea în adâncime a ţesutului, ce garantează stimularea eficientă a acestuia și a receptorilor de durere în adâncime. În plus, stimularea mecanică a terminaţiilor nervoase libere blochează căile dureroase din sistemul nervos și duce la ameliorarea imediată a durerii.

LASER IRRADIA

Laserul Irradia este un dispozitiv optic care generează un fascicul coerent de lumină, fiind o sursă care emite lumină extrem de pură.

Terapia cu laser a țesutului adânc folosește un proces numit modulație foto-bio, pentru a schimba condiția în care se află țesutul afectat, prin stimularea metabolismului celular. În acest fel, accelerează procesul de vindecare.

Un cap de tratament mare si convex poate fi folosit pentru a trata țesutul superficial, deplasând lichidul în exces si sporind penetrarea laserului la structurile mai adânci.

În momentul în care lumina este expusa pe țesut, fotonii vor fi împrăștiati, reflectați si absorbiți.

Energia acumulată de absobrtie va fi disipată sub forma de caldură, dând impresia unei călduri liniștitoare.

Ținta principala a modulației foto-bio este complexul cytocrom C, care se află în membranele interioare ale mitocondriilor.

Cytocrom C este o parte vitală a lanțului de transport al electronilor, care conduce metabolismul celular.

WhatsApp Image 2024-01-25 at 16.01.36

MAGNETOTERAPIE

În urma studiilor s-a constatat ca efectul actiunii magneților este vizibil dupa circa două ore de la aplicarea în zona cu probleme. De asemenea, este important și faptul că, prin corecta aplicare și utilizare, folosirea magneților nu are contraindicații.

Câmpul magnetic generat de magneți are un efect de stimulare asupra celulelor, schimbul de oxigen și absorbția elementelor nutritive din alimente și lichide fiind mult mărite. De asemenea, s-a constatat o eliminare mai bună a toxinelor din corp, ca urmare a utilizării magneților.

Magneții se aplică pe corp, pe zonele cu probleme sau dureri. Ei acționează în profunzime, ameliorând, restabilind sau optimizând funcționarea organelor și țesuturilor. Fără a avea un efect vizibil (câmpul magnetic fiind invizibil), se constată o atenuare sau dispariție a durerilor inclusiv, în alte cazuri, o însănătoșire a organelor bolnave.

Un domeniu în care se folosesc cu foarte mare succes magneții este sportiv: plasarea pe o zona afectată, tumefiată, sau deasupra unei entorse sau rupturi de oase are ca efect ameliorarea durerilor și vindecarea mult mai rapidă.

Principalele afectiuni în care se întrebuințează cu succes magneții sunt:

 • dureri de cap, migrene

 • dureri ale articulațiilor

 • dureri menstruale

 • accidente sportive, fracturi

 • insomnii

 • probleme cu circulatia sangelui

 • probleme cu digestia / lipsa poftei de mancare

 • stres, oboseală

SHOCKWAVE

Acestă terapie şi-a dovedit recent succesul atât în terapia modernă a durerii, cât şi în tratarea punctelor trigger. Termenul de „terapie shockwave” se referă la pulsaţiile de presiune mecanică, distribuite sub formă de undă prin corpul uman, ţintite către zonele dureroase, cu scopul de a activa procesele de vindecare proprii ale organismului.

Undele de şoc influenţează arii largi ale corpului afectat de către o anumită patologie şi accelerează procesele de autovindecare într-un mod concentrat. Metabolismul este îmbunătăţit, iar circulaţia sangvină este accelerată local, cu scopul de a permite ţesutului inflamat sau afectat să se regenereze şi să se vindece.

Mai mult decât atât, depunerile calcifiate dureroase din articulaţii pot fi dizolvate cu ajutorul terapiei cu şocuri, astfel încât, în timp, ele sunt absorbite, transportate şi eliberate din organism cu ajutorul fluxului sangvin.

Un alt domeniu de aplicare a acestei terapii este prin intermediul punctelor de trigger. Aceste puncte reprezintă noduri dureroase din jurul muşchilor. Aceste noduri provoacă dureri care nu se resimt în zonele punctelor de trigger, ci în zone complet diferite din organism.

SISTEM ELONGATII CU MICROUNDE

Efecte terapeutice ale elongației la nivelul coloanei vertebrale și al țesutului înconjurator sunt recunoscute. Reducerea presiunii asupra orificiilor intervertebrale ameliorează discurile intervertebrale și calmează nervii iritați. Metodele convenționale se bazează în principal pe forțele de elongație pe planul vertical, care, în combinație cu stresul fizic puternic aplicat pacientului, pot provoca tensiune musculară psihogenă și stază sanguină. Prin contrast, elongația orizontală oferă pacienților o alternativă de tratament plăcută, care permite măsurarea exactă și tratamentul cu elongație intermitentă, prin impulsuri sau dinamic.

Folosind TRAComputer, elongația este aplicată pe planul orizontal, în timp ce măsurarea exactă este posibilă datorită aplicării elongației intermitente, cu impulsuri, care reduce durerea.

Creșterea treptată a elongației previne stresul psihogen pentru pacient. În plus, în timpul perioadelor de relaxare, elongația minimă este menținută pentru a oferi relaxarea permanentă a articulațiilor, pe toată durata tratamentului.

SUPER INDUCTIVE SYSTEM

Managementul durerii cu frecvente specific

Gama variată de frecvențe face ca Sistemul Superinductiv BTL să poată fi indicat în toate stadiile afecțiunilor dureroase. Managementul acestora se bazează pe trei teorii diferite de control al durerii. Fiecare dintre acestea variază în spectrul frecvenței. Terapia cu SIS determină, așadar, ameliorarea imediată a tuturor stadiilor afecțiunilor dureroase, fie acestea cronice sau acute.

Graficele indică o reducere a durerii după 5 până la 10 terapii cu Sistemul Superinductiv BTL. Rezultatele sunt demonstrate pe Scala Vizuală Analogă. 87 % dintre participanți au raportat o scădere a durerii*

* KAZALAKOVA, Krasimira, Prof. Repetitive Peripheral Magnetic Stimulation as Pain Management Solution in Musculoskeletal and Neurological Disorders – A Pilot Study (Stimularea magnetică periferică repetitivă ca soluție de management al durerii în afecțiunile musculoscheletale și neurologice – Un studiu pilot)

ULTRASUNETE

Terapia cu ultrasunete sau ultrasonoterapia este o metoda terapeutică de mare anvergură în randul măsurilor din cadrul fizioterapiei, la care se pot adăuga electroterapia (sau terapia cu ajutorul curenților diadinamici) și alte măsuri specifice fizioterapiei. Aceste ultrasunete mai au o componentă, termică, în sensul că energia termică degajată va contribui prin creșterea temperaturii în tesutul vizat și astfel se poate produce un dublu beneficiu.

 • Efectul termic, un efect antalgic sau analgeic, precum și un efect metabolic, dar prin faptul că aceste unde au un grad de reflecție din și la nivel osos vor avea o componentă și în terapia fracturilor sau fisurilor osoase, cât și reflexia din fibrele musculare, așa că se poate adăuga și componenta musculară sau musculo-scheletala (adica miorelaxarea si scăderea spasmatică a acestora).

 • Efectul analgetic este principalul efect scontat de pacient când dorește sa apeleze la aceasta măsură terapeutică, deoarece este simptomul cel mai sesizat de către individ, însă când medicul va recomanda acest mod de terapie are în gand și o serie de alte efecte scontate. În mod direct vorbind analgezia se produce prin energia termică degajată odată cu ultrasunetele, iar aceasta energie termică va fi absorbită de către ganglioni și de către terminațiile nervoase ce nu vor mai transmite senzația de durere.

 • Efectul metabolic este poate cea mai amplă componentă dintre toate celelalte efecte ale terapiei cu ultrasunete. Prin ultrasunete se va declanșa o eliberare amplaă de mastocite, ce vor produce histamine în exces. Aceste histamine sunt folosite în special în reacțiile alergice, pentru a estompa efectul agresiv asupra antigenului și eficientizarea acțiunii împotriva antigenului.

 • Efectul miorelaxant reprezintă reducerea spasmelor musculare. Unele dureri musculare sunt cauzate și de către o tensiune suplimentară constantă la nivelul musculaturii scheletale, care este menținută sub presiune și la care există o serie de contracturi involuntare (spasmatice) constante și care cauzeaza durere.

 • Efectul de refacere osoasa în fracturi, fisuri osoase sau alte patologii osteo-articulare de tipul sinovitelor, osteo-tendinitelor. În cazul țesutului osos, acesta are o reacție specifică la aceste ultrasunete, deoarece la doze mici de ultrasunete va forma o serie de celule osoase tinere cu rol modelator, denumite osteofite, o reactive a încălzirii osoase accentuate.

Urmareste-ne pe: